After installation I get Error. FastCAM7 not enabled.

AlesFleischmann shared this question 3 years ago
Answered

We are trying to install fastCAM7 on windows 8 (including dongle Key).

I have tried to copy new uniKey.dll file in windows directory as is written on your page but still no effect.

Have we forgot to do something?

Regards,

Ales

Best Answer
photo

Hi,

I have just figure it out that I had to run fastCAM as administrator. Now everything works.

Thank you for assistant.

Regards,


Ales

Comments (9)

photo
1

Hi Ales,


Could you also have a look in your old Fastcam folder for a key file? It should look something like:

101966999.key


Except with your Dongle number instead of the number i just made up there.


Then copy this file to your new Fastcam folder, and try to run fastcam again.


Cheers,


Alex

photo
1

Hi Alex,

thank you for fast answer.

this is our first installation so we don't have old folder.

Is there need to be done something with usb dongle or it has to be just pluged in?

photo
1

Hi Ales,


The USB dongle should just need to be plugged in. But it could be that windows has not automatically loaded the correct .dll to read the dongle, have a look at this guide and see if it helps:


http://response.fastcam.com/knowledge-base/article/windows-8-fastcam-unikey-driver


Cheers,


Alex

photo
1

I have tried this already but still I get error.

I have also tried installation on computer with windows 7 but still I am getting the same error

Copying unikey.dll file does not make any change on any computer

photo
1

Hi Ales,


Can you supply me with your dongle number? I will check what is on the dongle.


Cheers,


Alex

photo
1

Sure,

dongle number 00052793


Ales

photo
1

Ok I have had a look at that key, and it is a unique key type. You do not need the Unikey.dll, but you may need the Sense_LC.dll.


Add the attached file to your system32 or syswow64 folder.


Also what version of FastCAM have you installed? (can be found by right clicking on the .exe file, going to properties, and then into the details tab)

photo
1

Hi,

I have just figure it out that I had to run fastCAM as administrator. Now everything works.

Thank you for assistant.

Regards,


Ales

photo
1

Great to hear Ales. All the best!